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Registros recuperados : 7 | |
2. | | BRACCINI, A. L.; SCHUAB, S. R. P.; SCAPIM, C. A.; FRANÇA-NETO, J. B.; MESCHEDE, D. K. Avaliação do potencial fisiológico das sementes de soja e sua relação com emergência das plântulas em campo. Informativo ABRATES, Londrina, v. 13, n. 3, p. 312, set. 2003. Número especial, ref. 499. Edição dos Resumos do XIII Congresso Brasileiro de Sementes, Gramado, RS, set. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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3. | | BRACCINI, A. L.; SCHUAB, S. R. P.; SCAPIM, C. A.; FRANÇA-NETO, J. B. Teste de germinação sob estresse hídrico na avaliação do potencial fisiológico das sementes de soja. Informativo ABRATES, Londrina, v. 13, n. 3, p. 311, set. 2003. Número especial, ref. 498. Edição dos Resumos do XIII Congresso Brasileiro de Sementes, Gramado, RS, set. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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4. | | SCHUAB, S. R.; BRACCINI, A. de L. e.; FRANÇA NETO, J. de B.; SCAPIM, C. A.; MESCHEDE, D, K. Utilização da taxa de crescimento das plântulas na avaliação do vigor de sementes de soja. Revista Brasileira de Sementes, Londrina, v. 24, n. 2, p. 90-95, dez. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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5. | | SCHUAB, S. R. P.; BRACCINI, A. L.; FRANÇA NETO, J. B.; SCAPIM, C. A.; MESCHEDE, D. K. Utilização do teste de germinação sob estresse hídrico na avaliação da qualidade das sementes de soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 2.; MERCOSOJA 2002, 2002, Foz do Iguaçu. Perspectivas do agronegócio da soja: resumos. Londrina: Embrapa Soja, 2002. p. 376. (Embrapa Soja. Documentos, 181). Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann-Campo. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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6. | | SCHUAB, S. R. P.; BRACCINI, A. L.; FRANÇA-NETO, J. B.; SCAPIM, C. A. Taxa de crescimento relativo das plantulas como alternativa para avaliacao do vigor de sementes de soja. In: Informativo ABRATES, Londrina, v.11, n.2, p.215, set. 2001. Número especial, ref. 336. Edicao de Resumos do XII Congresso Brasileiro de Sementes, 17 a 20 de Setembro de 2001, Curitiba, PR. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 7 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
15/03/2024 |
Data da última atualização: |
15/03/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SILVA, A. P. F.; GAMA, M. A. S. da; SILVA, E. A. M.; RIBEIRO, E. F.; FELIX, S. B.; MONTEIRO C. C. F.; MORA-LUNA, R. E.; OLIVEIRA, J. C. V. DE; SANTOS, D. C. DOS; FERREIRA, M. A. DE. |
Afiliação: |
CAMILA S. DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; ERICK ALEXANDRE M. SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; EMÍLIA F. RIBEIRO, Universidade Federal Rural de Pernambuco; SILAS B. FELIX, Universidade Federal Rural de Pernambuco; CAROLINA C. F. MONTEIRO, Universidade Estadual de Alagoas; ROBERT E. MORA-LUNA, Pontificia Universidad Católica de Chile; JÚLIO CESAR V. DE OLIVEIRA, Instituto Agronômico de Pernambuco; DJALMA C. DOS SANTOS, Instituto Agronômico de Pernambuco; MARCELO A. DE FERREIRA, Universidade Federal Rural de Pernambuco. |
Título: |
Full-fat corn germ improves the performance and milk fat yield of Girolando cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes as forage sources. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 56, art. 104, 2024. |
Páginas: |
9 p. |
DOI: |
10.1007/s11250-024-03947-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We investigated the effects of replacing ground corn with full-fat corn germ (FFCG) on milk production, milk composition, and nutrient use in cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes. Ten multiparous Girolando cows (average body weight 500 ± 66 kg, 90 ± 15 days in milk) were distributed in a replicated 5 × 5 Latin Square and assigned to five dietary treatments containing 0%, 25%, 50%, 75%, or 100% of full-fat corn germ in substitution to ground corn. Full-fat corn germ increased fat-corrected milk yield by 2.2 kg/day and the synthesis of fat, lactose, and total solids in milk by 94.4, 60.0, and 201.10 g/day, respectively (p < 0.05). Cows fed corn germ quadratically increased (p < 0.05) dry matter intake by 1.01 kg/day, with the intake of crude protein and total digestible nutrients following the same pattern. Conversely, the substitution of corn for full-fat corn germ linearly reduced (p < 0.05) the total non-fiber carbohydrate intake from 5.79 to 4.40 kg/d. Except for ether extract and non-fiber carbohydrates, full-fat corn germ did not alter (p > 0.05) nutrient digestibility. Cows fed corn germ excreted less (p < 0.05) urea-N in milk and urine N. These results demonstrate that full-fat corn germ can partially replace ground corn to enhance the milk production efficiency of crossbred cows fed cactus cladodes and sugarcane bagasse. Furthermore, including sugarcane bagasse in FFCG-supplemented diets prevents milk fat depression in cows fed cactus cladodes. |
Palavras-Chave: |
Co product; Lipid supplementation; Opuntia Sp. |
Thesaurus NAL: |
Milk fat. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02467naa a2200301 a 4500 001 2162853 005 2024-03-15 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s11250-024-03947-7$2DOI 100 1 $aSILVA, A. P. F. 245 $aFull-fat corn germ improves the performance and milk fat yield of Girolando cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes as forage sources.$h[electronic resource] 260 $c2024 300 $a9 p. 520 $aWe investigated the effects of replacing ground corn with full-fat corn germ (FFCG) on milk production, milk composition, and nutrient use in cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes. Ten multiparous Girolando cows (average body weight 500 ± 66 kg, 90 ± 15 days in milk) were distributed in a replicated 5 × 5 Latin Square and assigned to five dietary treatments containing 0%, 25%, 50%, 75%, or 100% of full-fat corn germ in substitution to ground corn. Full-fat corn germ increased fat-corrected milk yield by 2.2 kg/day and the synthesis of fat, lactose, and total solids in milk by 94.4, 60.0, and 201.10 g/day, respectively (p < 0.05). Cows fed corn germ quadratically increased (p < 0.05) dry matter intake by 1.01 kg/day, with the intake of crude protein and total digestible nutrients following the same pattern. Conversely, the substitution of corn for full-fat corn germ linearly reduced (p < 0.05) the total non-fiber carbohydrate intake from 5.79 to 4.40 kg/d. Except for ether extract and non-fiber carbohydrates, full-fat corn germ did not alter (p > 0.05) nutrient digestibility. Cows fed corn germ excreted less (p < 0.05) urea-N in milk and urine N. These results demonstrate that full-fat corn germ can partially replace ground corn to enhance the milk production efficiency of crossbred cows fed cactus cladodes and sugarcane bagasse. Furthermore, including sugarcane bagasse in FFCG-supplemented diets prevents milk fat depression in cows fed cactus cladodes. 650 $aMilk fat 653 $aCo product 653 $aLipid supplementation 653 $aOpuntia Sp 700 1 $aGAMA, M. A. S. da 700 1 $aSILVA, E. A. M. 700 1 $aRIBEIRO, E. F. 700 1 $aFELIX, S. B. 700 1 $aMONTEIRO C. C. F. 700 1 $aMORA-LUNA, R. E. 700 1 $aOLIVEIRA, J. C. V. DE 700 1 $aSANTOS, D. C. DOS 700 1 $aFERREIRA, M. A. DE 773 $tTropical Animal Health and Production$gv. 56, art. 104, 2024.
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